Behandling af nedslidte tænder med bidhævning

Tandlægerne på Kongelundsvej

Bidhævning

Flere og flere patienter henvender sig med slidte eller syrepåvirkede tænder. Årsagen kan være mange, f.eks:
  • Tænderskæren ( bruxisme)
  • Hyppig indtag af syrlige drikke, såsom sodavand, juice, saft, energidrikke etc.
  • Bulimi
  • Sure opstød
De fleste oplever ikke at sliddet medfører hverken funktionelle eller kosmetiske problemer og lever fint med det. Hos andre giver det problemer med kæbeled eller smerter fra tænderne og her kan det være påkrævet at iværksætte behandling. Det er også ofte et overset problem hos patienter der har haft delproteser i flere år. De fleste protesebærere har typisk deres proteser i mere end 10 år. Eftersom akryltænder hurtigere slides bliver sliddet på de naturlige tænder også mere udtalt som tiden går. Det kan give problemer når der skal laves nye proteser, da både akryltænder og proteseunderlag kræver en vis højde, hvis tænderne skal kunne sidde ordentlig fast, eller undgå at protese knækker.
Generelt er det slidte tandsæt blevet en større udfordring i tandplejen i takt med at vi har vores tænder hele livet. En forebyggende indsats tidligt i livet kan derfor være afgørende, hvis behandling skal undgås. Mistet tand pga. Slid eller syrepåvirkning kan ikke genvindes og kan kræve genopbygning med plast eller kroner. Genopbygning i plast har den fordel at der ikke behøves at blive boret på tanden, da plast kan “lime” på tanden. Ulempen ved plast er at den slides over tid, kan knække af og dermed kræver omlavning eller småreperationer. Hvis der bidhæves med keramik, kræver det beslibning af tanden, det betyder fjernelse af sund tand og kan forårsage traumer på tanden. Bideskinne behandling kan forebygge slid, læs mere om det her.

Har du behov for at få en snak om forebyggelse eller behandling af slid kan du klikke her

Book tid online

Du kan booke tid online til dit regelmæssige eftersyn her. Der kan kun bookes tid til regelmæssigt eftersyn her og IKKE til behandling. Hvis der skal bookes tid til behandling, kan det kun ske efter aftale med tandlægen. Hvis det er første gang du booker eller har glemt sin kode, så er det vigtigt at vi har dit mobilnummer registreret, da koden bliver sendt på sms via dit cpr nr.