Tandproteser
Proteser kan være en nødvendighed for at genskabe funktion og æstetik i munden, når tænder går tabt. Valget af protese afhænger af patientens individuelle behov og tandsituation. Behandlingen planlægges nøje, og protesen tilpasses præcist for at sikre komfort og holdbarhed.

Proteser
Proteser kan inddeles i 2 hovedgrupper:
- Delproteser: Patienten har stadig nogle af sine egne tænder tilbage.
- Helproteser: Ingen tænder tilbage.
Delproteser kan være lavet i ren lyserødt akryl med tænder på. Denne løsning er den billigste, men også den mest skadelige på resttænderne, da den uvilkårligt vil trykke på tandkødet omkring de rigtige tænder. Denne løsning anbefales også, hvis resttænderne er meget dårlige, men en helprotese gerne vil undgås så længe som muligt.
Delproteser kan også være lavet som en såkaldt unitor. Det vil sige, at der fremstilles et stålstel med bøjler og støtter, så den endelige delprotese hænger på de rigtige tænder og ikke beskadiger dem.
Helproteser
Generelt fungerer en helprotese, evt. ved brug af ”proteseklister”, ganske fint i overkæben. Underkæbe helproteser er oftest meget problematiske, da der ikke er ret meget, de kan sidde fast på. Nogle mennesker er fantastisk dygtige til at jonglere med disse helproteser, andre ikke. Til disse er der hjælp at hente nu til dags, hvor man kan indsætte implantater i kæberne med tryklåse til proteserne, så de sidder rigtig godt fast.
Rebasering
Når man får fremstillet proteser, vil de fleste gerne undgå at være mere eller mindre tandløse, afhængig af protesetype, op til 3 måneder. I denne periode, lige efter tandudtrækning, svinder gummerne ekstra meget ind, hvorfor man er nødt til at rebasere – underfore proteserne efter en tid, da de ellers passer for dårligt.
Kontakt os i dag
Find os her
Kongelundsvej 299
2770 Kastrup